Albert Ramos trasllada el seu taller de tapisseria des de Barcelona a mitjans de 1991. Tapisser artesà de tercera generació s'especialitza en la restauració de tapisseria d'estil i moble antic, tot tractant amb els materials originals, molls, crin, etc. S'envolta d'un equip professional de col·laboradors: tallista, restaurador, ebenista... Per tal de donar la màxima especialització en cada tipus d'acabat. També confecciona i instal·la cortines de diferent tipus.

És el 1995 quan decideix comercialitzar un nombre limitat de models, creats a partir de les tendències actuals de moble entapissat, però conservant la màxima qualitat tant en els materials emprats com en els acabats, podent personalitzar en cada cas, tant les tapisseries com les mesures.

Cadira Ronney - Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd va dissenyar diverses versions d’aquesta cadira Ronney  (1902-1908): amb el respatller alt, format amb fines làmines o bé d’una placa única... Totes les versions marquen la verticalitat.
Les estructures són de roure o àlber (álamo) tenyits i seient entapissat en cuir.


La influència que va tenir en la cadira de Gerrit Rietvel és evident, Gerrit la va dissenyar amb un acabat natural al 1917, però el mateix autor la va pintar al 1921 quan es va associar al moviment De Stijl.

Aquesta cadira no és entapissada va ser dissenyada per ser construïda en sèrie, d’aquí la seva simplicitat. És de faig massís i contraxapat.

Informació del llibre 1000 chairs de Charlotte i Peter Fiell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada