Albert Ramos trasllada el seu taller de tapisseria des de Barcelona a mitjans de 1991. Tapisser artesà de tercera generació s'especialitza en la restauració de tapisseria d'estil i moble antic, tot tractant amb els materials originals, molls, crin, etc. S'envolta d'un equip professional de col·laboradors: tallista, restaurador, ebenista... Per tal de donar la màxima especialització en cada tipus d'acabat. També confecciona i instal·la cortines de diferent tipus.

És el 1995 quan decideix comercialitzar un nombre limitat de models, creats a partir de les tendències actuals de moble entapissat, però conservant la màxima qualitat tant en els materials emprats com en els acabats, podent personalitzar en cada cas, tant les tapisseries com les mesures.

Cadira Barcelona - L. Mies van der Rohe




Amb aquest comencem una sèrie de post dedicats a cadires amb història, i com no, la comencem amb una cadira amb nom ben nostre. Bona part de la documentació l’hem trobat al llibre 1000 chairs de Charlotte i Peter Fiell; una altre part a la web de la Fundació Mies van der Rohe de Barcelona.

La cadira Barcelona va ser dissenyada per Mies van der Rohe pel pavelló alemany de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Doncs si, ja té 82 anys, i continua ben actual gràcies a la seva aparença moderna.
Inspirada en la sella curulis, la cadira els magistrats romans.

L’estructura és d’acer pla, cromat i corbat. cingles de cuir i coixins de cuir capitoné. Actualment les heu pogut veure amb tapisseries diverses, fins i tot imitant la pell de vaca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada